Samoregulatory TYŁ

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mickow
    Classic
    • 2005
    • 10

Samoregulatory TYŁ

I pewno ja się pojawię :lol:
    Prawdziwy gentleman nigdy nie sika w tej bramie, w której pije...
  • TAXI
    Classic
    • 2005
    • 36

Samoregulatory TYŁ

Witam

Zwracam się z takim nietypowym zapytaniem, wiem że to forum niedotyczy Audi, ale Skoda to prawie to samo a schemat działania powinien być identyczny.
    Pytanie dotyczy samoregulatorów tylnych zacisków hamulcowych w Audi 80 B4 z tarczami.

Czy ktokolwiek słyszał kiedyś o regulowaniu samoregulatorów po zmianie klocków.Pewien mechanik twierdzi że jest to czynnośc nieodzowna po takiej operacji i bez tego nie będzie hamulca.
    Co Wy na to, bo muszę szwagrowi autko naprawić i teraz jestem w kropce bo ta regulacja kłóci się z moją ogólną wiedzą o budowie zacisków.Po to nazwywa się to samoregulatorem aby się samo regulowało :-)

Komentarz

• aciu
      Rider
      • 2005
      • 685

a może to tosamo co w maluchu- też ma samoregulatory???
      Jest jeszcze jedna opcja coś kiedyś słyszałem, że po wymianie należy jakieś tam ząbki przestawić na początek ponieważ w czasie zużycia się to przesówa - nie pamiętam za dobrze. Jak bym to zobaczył to byłbym pewniejszy jak to zrobić
      Pozdro

P.S. jedziesz do bednar na spot??? odpowiedz w temacie strefa klubu P-ń

Komentarz

• TAXI
        Classic
        • 2005
        • 36

Ząbki chyba są tylko w bębnach,a w moim przypadku są tarcze i to chyba zawsze realizowane jest za pomocą gwintu który się wykręca.
        Ale dzięki za zainteresowanie.
        Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...